Welkom!

Op de website van zangeres, performer & zangdocente; Melanie Uijleman

Biografie

Melanie woont haar hele leven al in Den Helder. Ze komt uit een muzikaal gezin en genoot ervan om te zingen. Ze trad dan ook veel op. Tevens werd de groep 8-musical dan ook met bijzonder veel enthousiasme gedaan!
Melanie sloot zich als 7 jarig meisje aan bij de Helderse Jeugd Operette Vereniging Lentebloemen. Hier heeft zij 10 plezierige theater jaren beleefd wat haar uiteindelijk ook een BOOG onderscheiding opleverde.

Op de middelbare school deed zij zoveel mogelijk mee met de schoolconcerten. Zowel als violiste in het schoolorkest als solo zangeres. Op 10-jarige leeftijd ging Melanie met haar ouders mee op vakantie naar Amerika. Als verassing hadden zij een musical ticket geboekt in New York voor The Phantom of the Opera. Na het zien van deze voorstelling was zij meteen verkocht!!

In het jaar 2005 deed Melanie auditie voor de vooropleiding musical in Alkmaar. Omdat zij door haar zanglessen bij Marika Lansen (The Phantom of the Opera/ Les Miserables) een goede basis had opgebouwd werd zij aangenomen voor de vooropleiding. Tijdens dat jaar ontdekte zij de kneepjes van het musicalvak en deed in 2006 auditie voor de 4-jarige Conservatorium opleiding waarvoor zij werd aangenomen. In het studiejaar (2009/2010) behaalde zij haar diploma voor zowel uitvoerend als docent.

Tijdens haar opleiding kreeg ze o.a les van: Marjolein Harms (dans), Leo van der Plas (zang), Miriam Luijten (spel), Frederique Sluyterman van Loo en Carolina Mout (interpretatie) en Julia Bless (regie).

en volgde ze  o.a. workshops en masterclasses van: Eva Poppink (Nijntje de Musical), Hajo Bruins en Hein van der Heijden (Ciske de Rat en The Lion King), Steve Balsamo (Jesus Christ Superstar), Niels Jacobs (Wicked), Inge Ipenburg (GTST), Renske Hoeksema (Mamma Mia) en Suzanne Heijne (Cats).

Bekijk hier haar afstudeersolo tijdens de voorstelling ” Auf Wiedersehen” – https://www.youtube.com/watch?v=krmfBuFs-S4

Na haar opleiding was Melanie o.a. te zien in de Musirette – Mevrouw, mag ik even? van Erik Lotichius. https://www.youtube.com/watch?v=AT7iYsJWcfM

In het jaar 2013 behaalde Melanie haar diploma als “Bikker” (Beroepskunstenaar in de Klas) aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Melanie maakt nu kunsteducatie projecten voor het basis en voortgezet onderwijs.

Melanie was werkzaam als musical en zangdocente (privé als voor groepen) bij Theaterschool Musicool  en de Helderse Volksuniversiteit. Momenteel is zij werkzaam als zangdocente, dirigent van Kindergospelkoor JOY en vrouwenkoor Promise en treed ze vaak op als zangeres binnen en buiten Den Helder. Melanie verzorgt ook musical en zangworkshops voor o.a. Stichting De Vrolijkheid (AZC Den Helder) en Stichting Kinderopvang Den Helder (BSO). Bekijk het complete aanbod van de workshops en projecten hier.
Daarnaast is Melanie nog werkzaam als oprichtster en docent van musicalgroep “Spelenderwijs” te Den Helder – leren en zelf creëren. Hier kan ze haar passie voor jongeren, muziek en de stad Den Helder mooi combineren.

Biografie