Welkom!

Op de website van zangeres, performer & zangdocente; Melanie Uijleman

Musical Dreamgirls – Albert Verlinde Entertainment

Een leuk cadeautje voor mijn vriend zijn verjaardag.
Samen zijn we zondagavond 18 januari naar de musical Dreamgirls geweest
in theater De Vest te Alkmaar.
De film was al geweldig en daarom trok de musical ons ook erg aan.
De muziek is fantastisch en het werd ook een erg mooie show.
Alleen jammer dat Berget Lewis (de queen of soul) er deze avond niet was (daar had ik mijzelf erg op verheugd).
Haar vervangster (moet ik ook eerlijk vermelden) was zeker niet verkeerd!!!

Een mooie voorstelling waar we beide zeer van hebben genoten. Ik vond het alleen jammer dat Pearl Jozefzoon (waar ik erg veel van verwachtte na haar te hebben gezien en gehoord bij The Voice) wat terughoudend over kwam qua zang en zeker haar spel. Mijn vriend en ik maakte nog een grapje “ze geeft niet de volle 100%, zou ze zwanger zijn?”.  Een paar weken later werd dit ook inderdaad bij Shownieuws bevestigd. Nou vind ik dat geweldig voor Pearl en ik wens haar en haar man het allerbeste met hun gezinnetje maar toch baal ik er wel van. Je betaald bijna 60 euro voor een kaartje en dan verwacht je wel dat iedereen 100% geeft. Nou kom ik zelf uit het musicalvak en mag en kan ik dat met zekerheid zeggen. Dat is mij op school met de paplepel ingegoten en dat probeerden wij altijd waar te maken. Ook al voel je, je niet lekker, heb je even geen zin pep jezelf op en denk aan je publiek. The show must go on! Spelen met die hap en geef ze alles wat je hebt. Dat is niet meer dan terecht aangezien je publiek dat verwacht.
Datzelfde geldt voor de articulatie. In Nederlandse musicals valt dat zoizo wat tegen…als je in Londen of New York een musical bezoekt krijg je echt 100%. Alles is tot in de puntjes te verstaan en de energie is top. Hier en daar was deze musical wat moeilijk te verstaan doordat er snelle dialogen over en weer waren. Verder was het geweldig qua aankleding, dans en de zang was fenomenaal!

Ik ben alsnog een groot fan van Pearl haar geweldige stem en  ik weet zeker dat Carolina Dijkhuizen (de grote ster uit The Lion King, Aida) de rol fantastisch neer gaat zetten!

Voor degene die deze musical nog willen zien…ga het zeker bekijken! Het is swingend en je gaat met een heerlijk gevoel naar huis. Ook het verhaal raakt je diep van binnen. Een avond genieten!

Bekijk hier de trailer en de website voor verdere speeldata.

tcm17316345_Large

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *